Pinterest advertenties.

Continue zichtbaarheid bij jouw ideale klant én betrouwbare websitebezoekers, dat is waar Pinterest advertenties voor zorgen. De Pinterest Ads expert neemt jouw advertentieaccount uit handen. We bekijken jouw organische Pinterest resultaten en kiezen voor succesvolle Pins. Daarnaast adviseren we je in organische Pins, zodat je bouwt aan de juiste zichtbaarheid. Zo gaat jouw Pinterest account next level met Pinterest advertenties!

Kickstart Pinterest Ads

eenmalig

 • Strategiesessie van max. 3 uur gericht op Pinterest advertenties
 • Keuze uit online of offline sessie
 • Persoonlijk uitgewerkt strategisch plan
 • Tools en templates t.b.v. maandelijks beheer (o.a. google drive mappenstructuur, template gesponsorde Pins)
 • Analyse van het huidige Pinterest account

Het strategisch plan bevat o.a. de volgende onderdelen:

 • Visie en bedrijfswaarden
 • Pinterest ads doelen
 • Persona o.b.v. ideale klant
 • PVR ideale klant
 • Uitgewerkte klantreis o.b.v. het see – think – do – care model specifiek gericht op social media
 • Template voor opmaak gesponsorde Pins
 1. We maken graag eerst even online kennis met je.
 2. Je ontvangt een persoonlijk voorstel per mail met hoe we je kunnen ontzorgen.
 3. Na akkoord plannen we jouw kickstart Pinterest ads in, we bepalen de datum wanneer je advertenties online gaan.
 4. Na de kickstart ontvang je jouw persoonlijk strategisch plan per mail.
 5. Bij akkoord op het plan gaan we aan de slag met het inrichten van je Pinterest advertentie account en het bepalen van de eerste gesponsorde Pins.
 1. Via de Pinterest Manager zorg je voor een partnerkoppeling met ROOM.
 2. Je voegt ROOM. toe aan jouw Google Analytics.
 3. Je huisstijlhandboek, logo’s en overige templates die nodig zijn.
 4. Toegangsgegevens Pinterest account.
 5. Een mailadres dat wij kunnen toevoegen aan de gedeelde map op de Google Drive. 

Pinterest Ads beheer

3, 6 of 12 maanden

 • Selectie van de juiste Pins die organisch zijn gepubliceerd
 • Beeldmateriaal opmaken a.d.v. visueel template (bijv. via Canva)
 • Schrijven Pin teksten o.b.v. zoekwoorden
 • Koppelen van juist URL’s aan Pins
 • 1x feedback op de gekozen Pins
 • Maandrapportage van data en resultaten
 • Projectmanagement & support
 • Maandelijkse meeting max. 60 min.
 1. We werken altijd één maand vooruit. 
 2. We selecteren o.b.v. je organische Pins welke Pins we gesponsord gaan inzetten.
 3. Je ontvangt per mail een seintje als de door ons geselecteerde Pins klaar staan om als advertentie ingezet te worden.
 1. Je zorgt ervoor dat vóór de 10e van de maand de nodige input (bijv. specifieke pins) is aangeleverd via de Google Drive.
 2. Je geeft binnen het gestelde termijn feedback op de geselecteerde Pins.
 3. Je plant zelf jouw maandelijkse call in via de online agenda.

Al vanaf € 655 euro per maand. Alle prijzen zijn exclusief btw.

Kennismaking plannen? Dat kan hier

Benieuwd naar onze FAQ?

Pinterest Advertenties

Pinterest advertenties zorgen niet alleen voor een snellere groei en naamsbekendheid op Pinterest, ze stimuleren ook het aantal waardevolle websitebezoeken. En laat jij deze groei in websitebezoeken nu net nodig hebben om jouw bedrijf te laten groeien. Bij Pinterest Ads beheer ontzorgen we jou volledig hierin. Meer websitebezoeken zorgt namelijk voor meer naamsbekendheid, meer vertrouwen bij jouw potentiële klant en uiteindelijk ook meer verkopen. 

strategie

Pinterest

data rapportage

Visuele zichtbaarheid

Bij Pinterest Ads beheer nemen we jouw Pinterest advertenties binnen werelds grootste visuele zoekmachine voor je uit handen. Gesponsorde Pins worden vertoond aan jouw ideale klant. Of dit nu mensen zijn die jou nog helemaal niet kennen of dat ze al eerder online contact met je hebben gehad. 

 

We richten jouw Pinterest Manager in met de juiste doelgroepen en koppelen dit aan jouw website. Zo vergroot je niet alleen je visuele zichtbaarheid, maar krijg je ook inzicht in wat jouw potentiële klant daadwerkelijk doet bij het zien van een gesponsorde Pin.

Boost succesvolle Pins

Heb je je al verdiept in Pinterest Management? Dan heb je wellicht ontdekt hoe belangrijk de inrichting van je Pins is. Naast visuele aantrekkelijkheid, draait alles om het inzetten van de juiste zoekwoorden. Benut je al deze kansen optimaal? Dan is het tijd om jouw meest succesvolle Pins te boosten. Want als we één ding met zekerheid kunnen zeggen is: succesvolle Pins zijn nóg succesvollere advertenties. En dat is wat jij zoekt!

Waardevolle websitebezoekers

Door je Pinterest account op de juiste manier in te richten en te focussen op de meest relevante doelgroep(en) en zoekwoorden, geef je een boost aan jouw websiteverkeer. En niet zomaar websiteverkeer, nee; jij trekt alleen nog maar waardevolle bezoekers aan. Dit omdat je visueel impact weet te maken en je advertenties worden vertoont aan jouw ideale klant.

 

Klaar om meer potentiële klanten je website te laten bezoeken? Wij helpen je er graag bij! Want van websitebezoeken komen conversies. Dus laten we bij stap één beginnen en genieten van het resultaat dat vanuit daar volgt.

FAQ Pinterest Advertenties

Bij Pinterest Ads beheer nemen wij het volledig beheer van jouw Pinterest advertenties uit handen. We bedenken hiervoor (samen met jou) de strategie en zorgen vervolgens voor een strategisch advertentieoverzicht. Hierbij is het belangrijk dat je goed presterende organische Pins hebt of dat we Pinterest kunnen koppelen aan jouw e-commerce CMS systeem. We maken de Pins op aan de hand van bijvoorbeeld Canva, zodat jouw Pins altijd de branding van jouw bedrijf dragen. Tot slot voorzien we je van een maandelijkse rapportage, zodat je resultaten inzichtelijk blijven. 

Bij het adverteren op Pinterest beginnen wij altijd met een minimaal dagbudget van 15 euro per dag.

Uiteraard kunnen er ook campagnes worden gedraaid met een budget van 5 euro per dag, of juist met meer dan 50 euro. Dit is geheel afhankelijk van het resultaat dat je er mee wil bereiken. Wij zijn van mening dat de resultaten het dagbudget bepalen. Zo voorkom je dat je ‘beknibbelt’ op het budget en daardoor je eigen resultaat blokkeert. Hoe onlogisch het ook klinkt, bij tegenvallende resultaten is vaak meer budget nodig. Je moet meer ruimte kopen om door meer van je ideale klanten gezien te worden en uiteindelijk winstgevende resultaten te behalen. Bij de verkoop van online producten werken wij altijd met een minimale ROAS van 4. Op basis van de ROAS wordt het dagbudget bepaald. Zo weet je zeker dat je campagnes effectief en winstgevend zijn.

Wanneer je start met Pinterest advertenties kun je binnen een dag de eerste resultaten al verwachten. Echter is het een proces van analyseren en optimaliseren om tegen zo laag mogelijke kosten, zoveel mogelijk resultaat te behalen. Hier is vaak 3 tot 6 maanden de tijd voor nodig. 

Pinterest advertenties leveren dezelfde dag al resultaat op, maar om echt consistent en winstgevend te kunnen groeien heb je een langere periode van advertenties draaien nodig.

Vanuit ons oogpunt niet. Dit omdat adverteren op Pinterest alleen kan door het inzetten van organische Pins. Pins die je dus op een van je borden, onbetaald, gepind hebt. Organisch en advertenties werken dus ontzettend nauw samen. Daarom geloven wij er in dat je organische Pinterest account goed moet staan en dat dit de basis vormt van wat je met je advertenties zult gaan bereiken. Daarnaast kunnen we zo de juiste organische Pins inzetten als advertentiemateriaal, omdat we op basis van de data betrouwbare keuzes kunnen maken. 

 

Hierdoor liever beginnen met Pinterest uitbesteden? Wij helpen je graag!

Een van de grootste voordelen van Pinterest advertenties is, net zoals dat dit geldt voor social media advertenties en google advertenties, het zeer specifiek zichtbaar zijn bij jouw ideale klant. Je koopt hiermee jouw zichtbaarheid in, waardoor je zeker weet dat je de juiste mensen bereikt. Dit kan op verschillende niveau’s: 1. mensen die jouw bedrijf nog niet kennen. 2. op basis van het gedrag dat jouw ideale klant heeft uitgevoerd (zoals je website bezoeken). 3. het vinden van nieuwe klanten op basis van bestaande klanten. Hierdoor vergroot je je naamsbekendheid, websitebezoekers, CTR, ROAS en omzet.

Daar zijn wij het helemaal mee eens! Daarom vinden wij het ontzettend belangrijk dat jij betrokken blijft bij wat er gebeurd. Daarnaast is dit de reden dat wij altijd starten met een kickstart Pinterest Ads. Om zo helemaal tot de kern van jouw bedrijf te komen. Om zo helemaal tot de kern van jouw bedrijf te komen. Door onze ervaring en expertise weten wij dit vervolgens feilloos door te vertalen in jouw Pinterest advertenties. Hoe fijn is het als jouw advertenties vervolgens het resultaat opleveren, waar jij nu enkel nog van droomt.

Wanneer je kiest voor een samenwerking met ROOM. dan zijn er een aantal standaard stappen die maandelijks worden doorlopen. Hierin vinden wij het belangrijk dat vanuit beide partijen verantwoordelijkheid wordt gepakt. Er is dan ook op 3 momenten per maand actie vanuit jouw kant nodig.

 1. Het aanleveren van nodige input om de advertenties te kunnen opmaken (denk aan beeldmateriaal, maar ook lancering van nieuwe collectie, een winactie, kortingsactie, sale etc.).
 2. Het geven van feedback op de voor jou geselecteerde Pins en uitgewerkte advertentie aanpak (hier ontvang je per mail een seintje over). 
 3. Het inplannen van jouw maandelijkse call in de online agenda.

Daarnaast is het goed om te weten dat wij altijd één maand vooruit werken. Content die vanaf 1 januari online komt, wordt allemaal in december gecreëerd. Houd hier rekening mee in jouw planning en het aanleveren van input.

Jij bepaalt zelf welke beelden er op Pinterest gebruikt mogen worden. Dit doe je door maandelijks je Pinterest organisch te vullen (of dit door ons te laten doen). Wij selecteren vervolgens de best presterende Pins, om zo winstgevend mogelijk advertenties te draaien. Verder draait het bij het Pinterest om zoekwoorden. Dat is ook waar we de campagnes op inrichten. Daar valt dus niet heel veel over te zeggen, want de focus ligt op gevonden worden en zichtbaar zijn bij jouw potentiële klant. Je hebt ten alle tijden toegang tot hetgeen dat wij voor jou doen. Zo heb je altijd inzicht in wat er gebeurd. 

Resultaten behalen met Pinterest advertenties kost tijd. Advertenties zijn geen quick fix, maar vormen een consistente toevoeging aan je online marketing aanpak. Er is tijd nodig om data te verzamelen, deze te analyseren om vervolgens de aanpak verder te optimaliseren in winstgevendheid. Ervaring leert dat er minimaal 3 maanden nodig zijn om iets zinnigs te kunnen zeggen, maar dat dit vaker naar 6 tot 12 maanden neigt omdat er dan veel meer data is.

Wel is het zo dat een eerste samenwerking altijd 3 maanden is, zodat we ook aan elkaar kunnen wennen en kunnen beoordelen of we in de praktijk ook daadwerkelijk de juiste partners zijn. 

Bij een kickstart Pinterest Ads kijken we puur en alleen naar jouw Pinterest account. Dat is waar we een strategisch plan voor uitwerken en de klantreis voor definiëren.

 

Bij een kickstart strategie kijken we verder dan alleen Pinterest. We brengen de volledige klantreis voor jouw bedrijf in kaart en koppelen hier verschillende marketingkanalen aan. Ook kijken we op het brede niveau naar de content die nodig is. Zo krijg je inzicht in het totale pakket aan marketingmogelijkheden die er voor jouw bedrijf zijn. Op basis hiervan kun je zelf bepalen wat je eventueel zou willen uitbesteden en wat je zelf gaat oppakken. Maar dan wel met strategisch inzicht, zodat hetgeen wat je zelf wilt doen bijdraagt aan het geheel.

Pinterest Advertenties

Zullen we samenwerken?

Pinterest Advertenties zorgen voor een consistente zichtbaarheid bij jouw ideale klant op Pinterest en verhogen het aantal waardevolle websitebezoekers. Zullen we samenwerken? Neem contact op via onderstaand formulier voor een vrijblijvende kennismaking.

error: Deze content is beschermd!