Pinterest uitbesteden.

Dé beste keuze voor een continue stroom aan websiteverkeer en online zichtbaarheid over een periode van járen. Een Pinterest expert neem jouw Pinterest account uit handen, zodat je zeker weet dat je dit kanaal op de juiste manier inzet. Alles draait namelijk om zoekwoorden en dat is precies waar wij maandelijks mee aan de slag gaan. Zo bouw jij aan de juiste zichtbaarheid, met een houdbaarheid van járen!

Kickstart Pinterest

eenmalig

 • Kickstart call van max. 90 minuten
 • Persoonlijk uitgewerkt Plan van Aanpak
 • Tools en templates t.b.v. maandelijks beheer (o.a. google drive mappenstructuur, Canva sjabloon voor de branding van jouw Pins)
 • Account check (profiel, borden o.b.v. zoekwoorden)

Het plan van aanpak bevat o.a. de volgende onderdelen:

 • Visie en bedrijfswaarden
 • Pinterest doelen
 • Persona o.b.v. ideale klant
 • Zoekwoordonderzoek op account- en bordniveau
 • Uitgewerkte bordstructuur (aantal borden, welke borden)
 1. We maken graag eerst even online kennis met je.
 2. Je ontvangt een persoonlijk voorstel per mail met hoe we je kunnen ontzorgen.
 3. Na akkoord plannen we jouw kickstart call in, we bepalen de datum van livegang.
 4. Na de kickstart ontvang je jouw persoonlijk plan van aanpak per mail.
 5. Bij akkoord op het plan gaan we aan de slag met het (her)inrichten van jouw zakelijke Pinterest account (biografietekst, websitekoppeling, bordnamen en -teksten).
 6. Indien niet aanwezig maken we in Canva een Pin template om altijd Pins te uploaden met jouw branding.
 1. De toegangsgegevens van jouw Pinterest account
 2. Via een partnerkoppeling wordt jouw account gekoppeld met ROOM.
 3. Je voegt ROOM. toe aan jouw Google Analytics.
 4. Je huisstijlhandboek, logo’s en overige templates die nodig zijn.
 5. Een mailadres dat wij kunnen toevoegen aan de gedeelde map op de Google Drive. 
 6. Een door jou zelf aangemaakt tailwind account, waar wij ook weer de inloggegevens van krijgen

Pinterest beheer

3, 6 of 12 maanden

 • Selectie van het juiste beeld- en/of videomateriaal
 • Beeldmateriaal opmaken a.d.v. visueel template (bijv. via Canva)
 • Schrijven Pin teksten o.b.v. relevante zoekwoorden
 • Koppelen van juiste URL’s aan Pins
 • Inplannen middels Tailwind
 • min. 30 Pins per maand
 • Maandrapportage van data en resultaten
 • Projectmanagement & support
 • Maandelijkse meeting max. 60 min.
 1. We werken altijd één maand vooruit. 
 2. Uit de beeldbank map op de Google Drive haalt de Pinterest expert het juiste beeld- en video materiaal.
 3. Je Pins worden vervolgens opgemaakt a.d.h.v. een template waar jouw branding duidelijk zichtbaar op is.
 4. Je ontvangt per mail een seintje als de Pins in tailwind klaar staan.
 5. Pins worden gedurende de maand gepubliceerd op basis van jouw persoonlijke algoritme, hiervoor gebruiken we de Pinterest tool: tailwind.
 1. Je zorgt ervoor dat vóór de 10e van de maand nieuw beeldmateriaal is aangeleverd via de Google Drive.
 2. Je geeft binnen het gestelde termijn feedback op de klaargezette Pins.
 3. Je plant zelf jouw maandelijkse call in via de online agenda.

Al vanaf € 655 euro per maand. Alle prijzen zijn exclusief btw.

Kennismaking plannen? Dat kan hier

Benieuwd naar onze FAQ?

Pinterest management

Jij weet als geen ander dat Pinterest voor jouw bedrijf onmisbaar is om in te zetten. Vandaar dat jij dit kanaal graag optimaal wil inzetten om de komende jaren mensen naar je website te trekken. Bij Pinterest management ontzorgen wij je hier volledig in. Zo hoef je niet langer te zeggen “ik heb Pinterest”, maar wordt het een kanaal dat je voor de lange termijn resultaat brengt. Zo ben jij blij en zijn wij ook blij!

plan van aanpak

Pinterest

data rapportage

slimme accountstructuur

Bij Pinterest management nemen wij jouw volledige account uit handen. Hier hoort een strategisch slim account bij, dat vooral is opgebouwd met de juiste zoekwoorden voor jouw bedrijf. Dit is namelijk waar het resultaat van je account vandaan komt: juiste zoekwoorden. 

 

Wij zorgen ervoor dat jouw Pinterest account op een slimme manier is ingericht, waardoor de juiste zoekwoorden zijn werk kunnen doen. Deze zoektermen verwerken wij in je biografie, bordomschrijvingen en Pins. Zo bouw jij aan slimme en levenslange zicht- en vindbaarheid.

Gepersonaliseerde Pins

Met Pinterest management zorgen wij ervoor dat binnen Pinterest jouw Pins opvallen. Dit doen we door alle Pins te personaliseren, geheel in de stijl van jouw bedrijf. Mocht jouw Pin dan vanuit Pinterest worden gedownload, dan is altijd zichtbaar dat deze vanuit jouw bedrijf komt. 


Door onze kennis en expertise op het gebied van Pinterest en visuele zichtbaarheid weten wij precies hoe we jouw beelden het beste kunnen combineren met voor jou relevante zoekwoorden. Zodat jouw pinnende klant jouw beelden ziet en Pint. 

juiste aanpak, lange levensduur

Je Pinterest uitbesteden bespaart je een heleboel tijd. Dit omdat Pinterest een arbeidsintensief kanaal is, waarbij het op de juiste manier verwerken van relevante zoekwoorden het succes van jouw account bepaald. 

 

Vergeet het kunnen zeggen “ik heb Pinterest” en ga voor de juiste aanpak. Want alleen op die manier kan Pinterest jou de komende járen resultaat opleveren. En daar ontzorgen wij van ROOM. jou hier graag in!

FAQ Pinterest management

Bij Pinterest management nemen we jouw volledige Pinterest account uit handen. We bepalen (samen met jou) het juiste plan van aanpak. Dit bestaat voornamelijk uit het bepalen van de bordstructuur. Verder zorgen we ervoor dat er maandelijks de juiste hoeveelheid Pins worden gepubliceerd op voor jou het allerbeste moment. De Pins die we publiceren zijn allemaal voorzien met duidelijk branding, zodat voor altijd zichtbaar blijft dat de Pin van jouw afkomstig is. Waar het bij social media management draait om creatieve en inspirerende captions, draait binnen Pinterest alles om zoekwoorden. Middels een maandelijkse rapportage geven we je inzicht in jouw resultaten. 

Wanneer je aan de slag gaat met je Pinterest strategie kun je binnen een week al resultaat verwachten. De kunst is om de resultaten te laten groeien en de eerder geplaatste Pins stabiel te houden. Het echt resultaat wordt daarom pas zichtbaar na 9 tot 12 maanden structureel en op de juiste manier Pinterest gebruik. 

 

Pinterest vraagt om het nodige commitment en geduld, maar als het eenmaal draait gaat het je wel resultaat voor járen opleveren.

Pinterest op de juiste manier inzetten zorgt voor een zichtbaarheid van jaren. Waar een post op social media met geluk één week actief is, kunnen Pins tot 4 jaar na publicatie nog interactie opleveren. Hierbij is het ontzettende belangrijk dat het account op de juiste manier is ingericht, evenals de Pins. Alles draait hier om de juiste zoekwoorden en voldoende content waar naar verwezen kan worden. Hier helpen wij je graag bij. Zodat je niet langer hoeft te zeggen ‘ik heb Pinterest’, maar dat je een account onderhoudt dat je voor jaren resultaat oplevert.

Wanneer je aan de slag gaat met Pinterest is het sowieso slim om voor een zakelijk account te gaan. Maar wij begrijpen dat jij zelf ook net zo’n fan bent van Pinterest en dus graag jouw inspiratie ook opslaat. Ons advies hierin is wel om aparte borden te maken waarop jij zelf Pint, deze kunnen zichtbaar of onzichtbaar zijn. Zo heb je op jouw zakelijke account, vooral borden en Pins die vanuit jouw bedrijf afkomstig zijn. We maken er dus een juiste mix van. Dat zorgt voor het beste resultaat. 

Wanneer je kiest voor een samenwerking met ROOM. dat zijn er een aantal standaard stappen die we maandelijks doorlopen. Hierin vinden wij het belangrijk dat vanuit beide partijen verantwoordelijkheid wordt genomen. Er is dan ook op 3 momenten per maand actie vanuit jou nodig. 

 1. Het aanleveren van nodige input om jouw Pinterest account te kunnen vullen (denk aan beeldmateriaal en (nieuwe) links op de website om naar te verwijzen)
 2. Het bekijken van de Pins die voor jou klaarstaan, zodat je maandelijks weet wat er online komt (hier ontvang je een seintje over per mail)
 3. Het inplannen van jouw maandelijkse call in de online agenda

Daarnaast is het goed om te weten dat wij één maand vooruit werken. De content die in januari online komt, wordt in december al gecreëerd. Houd hier rekening mee in jouw planning en het aanleveren van input. 

Jij bepaalt zelf welke beelden er op Pinterest gebruikt mogen worden. Dit doe je door maandelijks beeld te uploaden waar jij volledig achterstaat. Verder draait het bij het Pinterest om zoekwoorden. Hierdoor zijn de teksten bij de Pins vaak minder inspirerend, maar vooral ingestoken op relevante en juiste zoekwoorden. Daar valt dus niet heel veel over te zeggen, want de focus ligt op gevonden worden en niet op ‘een leuke tekst’. Je hebt ten alle tijden toegang tot hetgeen dat wij voor jou doen. Zo heb je altijd inzicht in wat er gebeurd. 

Ja, dit is een vereiste. Tailwind is namelijk dé tool als het gaat om je Pins strategisch slim publiceren. Het is ook mogelijk om binnen Pinterest handmatig Pins in te plannen, maar hier zijn wij geen fan van. Het grote voordeel van tailwind is, dat het jouw account analyseert en laat zien op welk(e) moment(en) jouw volgers en ideale klanten online zijn. Op die manier komen je Pins altijd op het juiste moment online en zullen ze het meeste resultaat opleveren. 

Het tailwind account maak je zelf aan, zo ben en blijf jij altijd hoofdbeheerder. 

Omdat Pinterest echt een lange termijn strategie is. Vanuit onze ervaring zien we groei en stabiliteit ontstaan na 6 tot 9 maanden op de juiste manier gebruik maken van Pinterest. Daarnaast is het ontzettend belangrijk om het account op de juiste manier te blijven onderhouden, want anders zal het je vooral veel tijd kosten om te onderhouden en weinig resultaat brengen. 

 

Wel is het zo dat een eerste samenwerking altijd 3 maanden is. Zodat we aan elkaar kunnen wennen en kunnen beoordelen of we in de praktijk ook daadwerkelijk de juiste partners zijn.

Bij een kickstart call kijken we alleen naar jouw Pinterest account. Dat is waar we het plan van aanpak voor uitwerken. 

 

Bij een kickstart strategie kijken we verder dan alleen Pinterest. We brengen de volledige klantreis voor jouw bedrijf in kaart en koppelen hier verschillende marketingkanalen aan. Ook kijken we op het brede niveau naar de content die nodig is. Zo krijg je inzicht in het totale pakket aan marketingmogelijkheden die er voor jouw bedrijf zijn. Op basis hiervan kun je zelf bepalen wat je eventueel zou willen uitbesteden en wat je zelf gaat oppakken. Maar dan wel met strategisch inzicht, zodat hetgeen wat je zelf wilt doen bijdraagt aan het geheel.

Pinterest management

Zullen we samenwerken?

Pinterest beheer zorgt ervoor dat jij optimaal gebruik maakt van Pinterest voor de komende jaren, terwijl jij je ondertussen bezighoudt met je core-business. Kunnen wij je hierin ontzorgen? Neem contact op via onderstaand formulier voor een vrijblijvende kennismaking.

error: Deze content is beschermd!