5 redenen waarom social media uitbesteden een goed idee is

Een duidelijk plan, een boost aan inspiratie, nooit meer tijd te kort, geen social media meer op je to do lijstje, maar wel constante online zichtbaarheid, stijgende naamsbekendheid én groeiende omzet! Social media uitbesteden heeft zo zijn voordelen

 

1. Je loopt nooit meer achter de feiten aan

Als je wilt groeien op social media, dan is het onmisbaar om altijd 10 stappen vooruit te denken. ‘Even snel’ iets posten gaat namelijk niet de groei opleveren waar je naar verlangt, dat vraagt om consistentie, frequentie en een goed plan van aanpak! Wanneer jij jouw social media uitbesteed, zul je deze stappen niet meer missen. Je wordt op tijd op de hoogte gehouden van ontwikkelingen en uitgedaagd om op tijd creatief na te denken. Niet meer last-minute vanaf de bank ‘even snel’ wat posten. Jouw social media berichten staan ruim op tijd klaar. Het enige dat jij hoeft te doen is je creativiteit laten stromen, de (technische) uitvoering daar wordt voor gezorgd!

 

2. Er is altijd voldoende inspiratie

“Wat moet ik nú weer posten…” Is dit een herkenbare gedachte en frustratie voor je? Dan gaat er een wereld voor je open, wanneer je aan de slag gaat met een goed social media plan! Want inspiratie is er altijd, alleen moet je het wel zien. Er ontstaat namelijk binnen no-time een hele lijst met content ideeën. Hoe creatiever, hoe beter! En out-of-the-box dat we gaan. Want in 2021 ga je het niet meer redden met enkel “een postje op de tijdlijn per week”. Als je echt je bereik wilt verhogen en meer volgers wilt krijgen, vraagt dat om inspanning en een ijzersterk plan!

 

3. Een tunnelvisie is verleden tijd

Misschien heb je het idee dat je eigenlijk wel best lekker gaat. Je bereik is prima, je volgers groeien langzaam maar gestaag en je haalt regelmatig orders uit een post of Pin. Het niet weten wat je kunt posten én de gedachte ‘het gaat wel prima zo’, zijn tekenen dat je in een tunnelvisie verkeerd. Ben je op de hoogte van de laatste trends of doe je eigenlijk gewoon wat je 1 jaar geleden ook al deed? Kijk je regelmatig in je statistieken om te kijken welke kansen je laat liggen? Of zie je er wekelijks een aantal volgers bijkomen; wat wel prima is?

 

Wanneer je iemand anders jouw social media laat beheren, zul je nooit meer last hebben van een tunnelvisie. Je wordt continue geprikkeld met nieuwtjes, ideeën en trends. Daarnaast kan het perspectief van iemand die niet dagelijks met jouw werkzaamheden bezig is, en alles over social media weet ontzettend verhelderend en verfrissend zijn!

 

Zo en dáár is die lekkere flow weer, waarbij de volgers binnen stromen.

 

4.Die stok achter de deur zorgt dat er ook écht verbetering zichtbaar wordt

“Ja, maar ik moet nog..” *krast social media van de to do lijst* of *verschuift social media wel door naar volgende week; dan doe ik het écht en goed!* Met alle andere taken en de honderden ballen die je als bedrijf in de lucht moet houden, is dit wellicht heel herkenbaar. Wist je dat wanneer je een week niet actief bent op Instagram, je bereik dagelijks met 15% daalt? Zorg daarom voor een stok achter de deur! Iemand die maandelijks om jouw input vraagt, iemand die je vraagt om te kijken of de posts voor die maand zijn zoals gewenst. En als je het nét even vergeten was, krijg jij een reminder: een mail waarin staat dat het toch echt tijd is om weer nieuwe input aan te leveren.

 

Want uitbesteden is niet ‘niets meer hoeven doen’ of ‘niet weten wat er gebeurd’. Uitbesteden is verlicht worden in je werkzaamheden en sámen werken aan de mooiste resultaten. Jouw passie & input + social plan & expertise = rocken op social media

 

5. Je hebt ineens tijd voor dingen waar je eerder niet aan toe kwam

Die nieuwe serie op Netflix, kun je ineens heerlijk bingewatchen. Of die achterstallige orders wegwerken. Misschien heb je al maanden zin om je winkel opnieuw te stijlen, maar kom je er niet aan toe. En nu ineens kan het! Als jij werkzaamheden kunt doen waar je eerder nooit aan toe kwam, zorgt dat voor meer rust in je hoofd. Want buiten dat, weet je dat je op social ook alles op een rijtje hebt! Meer rust betekent minder stress. En minder stress is beter voor je gezondheid, energie en humeur!

 

Denk jij na het lezen van dit blog; ik wil meer rust én een goede focus op social media? Vraag dan een gratis kennismaking aan. Dan kijken we samen naar waar je nu meer worstelt en krijg je eerlijk advies over of uitbesteden jou verder gaat helpen óf dat je met een aantal tips zelf de juiste verbeterslag kunt maken!

Dit bericht heeft 2 reacties.

  1. Interessante blog! Social media uitbesteden zorgt voor meer vrije tijd voor andere dingen. Daarnaast weet je ook dat alles goed gedaan wordt, een hele efficiënte manier.

    1. Anne

      Superleuk te lezen dat je het een interessant blog vindt! Hoop dat je er iets aan hebt gehad.

Geef een antwoord